fbpx
sosyal-medyada-paylasimlarin-yasam-dongusu

Sosyal Medyada Paylaşımların Yaşam Döngüsü

Bilginin güç olduğu söylenir. Bilgi dağıtmanın bir yolu olmadan insanlar gücü kullanamazlar. Sosyal medyanın olumlu bir etkisi, günümüz dünyasında bilginin dağıtımında yatmaktadır. Facebook, İnstagram, Telegram, LinkedIn, Twitter ve diğerleri gibi platformlar, bir düğmeye tıklayarak bilgilere erişmeyi mümkün kılmıştır.

Parse.ly tarafından yapılan araştırma, bir hikâyenin sosyal medyada paylaşıldığında 3,2 güne kıyasla, web ‘de yayınlanan bir hikâyenin ortalama yaşam süresinin 2,6 gün olduğunu gösteriyor. Bu%23’lük bir fark, bu da milyarlarca insanın her gün interneti kullandığını düşündüğünüzde önemli. Yapılan araştırmanın detaylarını linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Aşağıda paylaşılan bir makalenin ortalama ömrünün 2,6 gün olduğunu görüyoruz.

Aşağıda sosyal medyada paylaşılan bir postun ortalama ömrünün 3.2 gün olduğunu görüyoruz.

Aşağıda ise Facebook’ta paylaşılan bir makalenin Twitter’a oranla daha uzun ömürlü olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni Twitter’da son dakika haberlerinin dönmesi ve bundan dolayı çok hızlı odak kaybının yaşanmasıdır.

Bilgi ne kadar uzun süre dolaşımda kalırsa, o kadar fazla tartışma oluşturur ve sosyal medyanın etkisi o kadar büyük olur.

Dünya sosyal medya olmadan çok daha yavaş bir yer olsa da hem zarara hem de iyiye neden oluyor. Bununla birlikte, zararlarına oranla sosyal medyanın olumlu etkisi astronomiktir.

Günün sonunda paylaşım, insanların içeriği görmesini ve bunlara yanıt vermesini sağlamaktır. İçerik hâlâ alakalı olduğu ve bilgi ihtiyacı devam ettiği sürece, herhangi bir kuruluşun yayına devam etmek için sosyal medyayı kullanması her zaman faydalı olacaktır.

Abdulkadir Demir
Sosyal Medya iletişim Uzmanı

Leave A Comment